עצירות לבת 10 חודשים.

דיון מתוך פורום  עצירות - אבחון וטיפול

22/07/2009 | 23:47 | מאת: זיו

שלום רב. ביתי בת 10 חודשים . הצואה שלה אחת ליומיים שלושה והתוצאה : גוש קטן יבש וקשה כמו גללים של עז (סליחה על התיאור). היא ממש בוכה כשהיא עושה קקי. זאת תופעה רחבה אצל רוב בני גילה במקום בו אני גרה, ואפילו לתינוקת אחת בת שנה יש טחור.... כפי שידוע קשה להאכיל בסיבים בגיל זה, חלק מהמזונות אסור או לא ניתן ללעיסה כמו חסה? מה מכיל סיבים ומה יכול לעזור? וממה להימנע? מאורז אני יודעת....ואמרו לי שגם תפוח עושה עצירות? בבקשה עזרה. (התחלתי לתת לה מים עם שזיף יבש בפנים.

24/07/2009 | 05:50 | מאת: ד"ר ילנה רחמן

בד"כ רצון של הורים לשנות דיאטה של הילד ניכשל: ילד אוכל אוכל מונוטוני. ניסיון להכיל ילד בכוח גורם לסירוב להכול לכן: אם ילד מסקים להכול מה שאנחנו רוצים - טוב, אם לא - לעזוב אותו. מה רצוי לתת: סלק, שזפים מבושלים(לא רק מיים), מספיק לשתות, רוב ירקות (כרוב, כרובית, סלרי) לתת מבושלים רק שינוים באוכל לא ספיק, בד"כ צריך טיפול תרופתי בהתחלה

מנהל פורום עצירות - אבחון וטיפול