חוסר בתנועתיות

דיון מתוך פורום  עצירות - אבחון וטיפול

19/07/2009 | 17:07 | מאת: דלית

אני בת 71 סובלת בדרך כלל מעצירות. לאחרונה עשיתי בדיקת קולונסקופיה והכל תקין. אבל מאז הבדיקה כחודש וחצי אין לי הרגשת צורך ביציאות,פפשוט אין! לוקחת שמן פרפין שמן זית פירות יבשים והרבה סיבים. כלום לא עוזר לחוסר התחושה. השאלה : האם יש אפשרות לשפר או לתקן מצב זה?

דלית שלום אכן נשים נוטות לאבד את תחושת הצורך ביציאה. בד"כ קורה בעצירות כרונית קשה ולא כתופעה לאחר בדיקת קולונוסקופיה. ממליץ על המשך תזונה עתירת סיבים וקיום הרגלי יציאה סדירים למרות שאין "דחף" מתוך תקווה שגרוי טבעי זה יחזור

מנהל פורום עצירות - אבחון וטיפול