מזונות גורמי עצירות

דיון מתוך פורום  עצירות - אבחון וטיפול

18/07/2009 | 13:05 | מאת: משה

לד"ר ישי שלום, אני סובל מעצירות משתנה בחומרתה, ומשתדל להאבק בה באמצעות אכילת מזונות מקילי הבעיה, בצד הימנעות ממזונות המחמירים אותה. אלא שהמידע שברשותי לגבי הסוג השני מוגבל ביותר - אני יודע רק על שקדים ובננות שמזיקים ליציאות. תוכל בבקשה לכתוב לי מאלו מאכלים נוספים עלי להיזהר ? בתודה מראש,

משה שלום אין מיע רפאי מבוסס לגבי מזונות "עוצרים". יש חוקרים הסבורים שמינוח זה אינו נכון קיימים נתונים אפידמיולוגיים המראים קשר בין עצירות ותזונה. במחקר שערכנו בישראל מצאנו 1. מיעוט צריכת קלוריות. 2. מיעוט שתיה - קשורים לעצירות בגיל הצעיר ובאוכלוסיית קשישים. 3. מיעוט פעילות גופנית - קשור בעיקר בעצירות בקשישים. במחקרים מהעולם המערבי - קקאו, בננות ותה שחור נמצאו קשורים לתלונות על עצירות וצואה קשה במחקרים מדרום מזרח אסיה נמצא שתה סיני קשור לעצירות.

מנהל פורום עצירות - אבחון וטיפול