רהוב הסיון 5/15 עיר גנים ב' ירושלים

דיון מתוך פורום  עצירות - אבחון וטיפול

24/09/2010 | 14:13 | מאת: יוסף ו.

רעיתי חולה אונקולוגית סרטן השד גרורתי חלה התדרדרות מדעיגה בחודשיים האחרונים. בתופעה של נמול ובהמשך כאבים חזקים בלסת שמאל.עברה 10 טיפולי הקרנות ובתום שבוע התפרץ כאב נורא חזק בקלביקולה ימנית שלאחר CT טופלה בעשר הקרנות למוקד הגידול ולאיזור הכתף. השתפרה התנועה ביד ימין אבל סובלת מכאבים נוראים. הוכפלו כמה וכמה המשקרי כאבים.FANTANYL 700 MFG PATCHS M.I.R. 60 mg x6/d;ACTIQ 1600mcg x6/d. עכשיו היא סבלת מעצירות קשה. 1. היתה קודם משתמשת בלקסיקל 2 כדורים כל ערב. 2. התחילה להשתמש באבילק 30מיליליטר זה עבד בהתחלה עם הרבה הקאות אבל זה פעל בפעם אחרונה שאבילק פעל טוב היהלפני 4 ימים. הציעו לנו שתקח 15מל' בוקר וערב ללא תוצאות חזרה לקחת 30 מל' בפעם אחת ו אין לה תחושה לצורך יציאה, קיבלה שני מיקרולקס ועדיין כלום. מה עושים? יוסי

יוסף ו. שלום 1. קיים תכשיר אופייאטי נגד כאב המונע עצירות - TARGIN של חברת RAFA 2. לגבי תופעות הלואי מאבילק - ממליץ לעבור לנורמלקס היעיל באותה מידה אך ללא תופעות לואי בד"כ

25/09/2010 | 16:36 | מאת: יוסף ו.

שלום ד"ר רון ישי, אבילק 30 מליליטר לא עוזרים, במצב שלה עשינו חוקן על מנת לשחרר. למוחרת שוב לא עזר. TARGIN 20/10 mg, Oxycodone HCl20ngNaloxone HCl 10mg קיבלה לפני פחות מ-3 חודשים, כדור אחד כעבור 20 דקות כאבי בטן, כאבים בכל חלקי הגוף, הקאות, הגיעה לחדר מיון בהדסה עין כרם עם רעידות וזעזועים, עוויתות קודם ברגליים ולאחר מכן בכול חגוף. הרופא בחדר מיון אמר שלא הראו תופאה כזו קודם עם התרופה הזאת. כאילו נרקומנית שעוברת גמילה. טופלה בזריקות מורפין ונוזלים במשך הלילה ונרגעה לפנות בוקר. ביקשו לא לגעת יותר בטרגין. בכבוד רב יוסי

מנהל פורום עצירות - אבחון וטיפול