פירות יבשים עוזרים?- ממש לא!

דיון מתוך פורום  עצירות - אבחון וטיפול

17/08/2010 | 18:14 | מאת: בתיה

כשאני סובלת מעצירות אז אומרים לי "תאכלי שזיפים ותאנים יבשים" וזה מה שאני עושה. אני קונה חבילות של פירות יבשים ואוכלת המון במהלך היום. אתמול למשל אכלתי 7 שזיפים מיובשים. אבל זה לא עוזר בכלל. עדיין יש עצירות. אז אני לא מבינה למה כולם אומרים שזה טוב לעצירות?

בתיה שלום שזיפים \ תאנים \ תמרים הנם פירות בעלי תכולת הסיבים התזונתיים הגבוהה ביותר כ - 9גר\100גר. רק סיבים מסחריים (מטמוציל \ קונסיל) מגיעים לערכים גבוהים יותר של 12גר \ 100גר. הבעיה היא שמוכרים לצבור שעצירות = אי אכילת סיבים. זה נכון רק במקרים הקלים אך לא בעצירות קשה יותר, שם הסיבות שונות

מנהל פורום עצירות - אבחון וטיפול