עצירות ונפיחות (אולי אף מילדות)

דיון מתוך פורום  עצירות - אבחון וטיפול

25/07/2010 | 22:01 | מאת: אביטל

אימי מספרת כי מאז היוולדי היתה לי עצירות במשך שבוע פעם בחודש ואז ביום אחד הכל היה משתחרר. בעבר אחרי כל ארוחה הייתי מרגישה נפיחות, כיום אני בת 26 ולאחר שגיליתי את דיאטת הצירופים בהחלט חל שיפור וסוף כל סוף הבנתי מה זה לא ללחוץ בשירותים( הייתי בטוחה תמיד שצריך ללחוץ כדי שהצואה תצא) אולם פעם בחודש (שבוע לפני המחזור) היציאות נעשות פחות תכופות לא יומיומיות/קשות/ אפילו לחץ לא עוזר וללא פעילות גופנית שעוזרת בזה אני מרגישה ממש לא טוב. רק כשאני מקבלת הכל משתחרר. מה יש לי? אם כך, מה יהיה בהריונות לדעתך? האם זה נורמלי? האם זה נכון שיש בגופנו 3 מחזורים מ8-12 בבוקר-ניקוי רעלים 12-8 אחה"צ עד הערב הטמעה ועיכול ו8-8 מהערב עד הבוקר מנוחה. אם לא מה הם המחזורים? רופא המשפחה נתן לי פגלקס- אני מוכרחה לומר שזה עוזר פחות מבעבר ואני לא רוצה להיות תלויה מגיל כזה בתכשירים ליציאות רכות. מה הדרכים הטבעיות הנוספות? נ.ב- אני כן רואה, כאמור השפעה לטובה של פעילות גופנית על התחושה וכאשר אני לחוצה רגשית אז אני מבחינה בהחמרה. תודה

אביטל שלום אפשרי שהעצירות הקשורה אצלך למחזור הנה תוצאת הפרשות הורמונים - נושא זה נבדק בעבר ועדיין בחילוקי דיעות לגבי המשמעות של 2 הפאזות במחזור החודשי. נחמד לקרוא... אך אין כאלו מחזורים כפי שאת מתארת. ןלאחר כל ארוחה מתבצע תהליך של רגיסה \ עיכול \ ספיגת החומר \ הפרשת פסולת. תהליך זה אינו מוגבל בזמנים אלא יש לו ביוריתמוס משלו מעבר לאמצעים התזונתיים \ אורח חיים \ פעילות גופנית אין משהו נוסף לפני טיפול תרופתי

מנהל פורום עצירות - אבחון וטיפול