עצירות ופרקינסון

דיון מתוך פורום  עצירות - אבחון וטיפול

04/07/2010 | 22:32 | מאת: קרן

ד"ר ישי שלום רב אבא שלי,בן 73,חולה פרקינסון כבר כ-20 שנה.סבל תמיד מעצירויות שממש החמירו בחודשים האחרונים-הוא עושה חוקנים,ושותה פראפין/אבילאק,אנחנו משתדלים להפעיל אותו גופנית ולעסות לו את הבטן-אך התוצאות דלות-לפעמיים עוברים כ-10 ימים ללא יציאה,וגם כשכבר יש יציאה-היא מועטה ביותר ובטח לא מלאה.הדבר היחיד שרוקן אותו זה פיקולקס (מה שנותנים לפני קולונוסקופיה)רק אחרי המנה השנייה הוא התרוקן-אך ברור לנו שזה לא בריא,בשל איבוד המלחים.עדיין לא עשה קולונוסקופיה-כי אנחנו חוששים שלא נצליח לגרום לו להתרוקן לגמרי.ניסינו נורמלקס 4ימים והתיאשנו..אשמח לשמוע דעתך. תודה רבה קרן

קרן שלום קיימים 2 מנגנונים עיקריים לעצירות בחולי מחלת פרקינסון - איטיות של המעי והפרעות בהתרוקנות מסוג אניזמוס (דיסטוניה של רצפת האגן). ממליץ לברר ספציפית את סוג ההפרעה באביך ולהתאים טיפול המתאים למצבו הקליני

מנהל פורום עצירות - אבחון וטיפול