אכלזיה

דיון מתוך פורום  עצירות - אבחון וטיפול

18/06/2010 | 23:01 | מאת: ת.ר

ד'ר ישי שלום. אני סובל מדיספגיה ולאחר ביקור במרפאתך שלחת אותי לבירור של צילום מנגנון בליעה, מנומטרייה וניטור PH . היום ביצעתי את הצילום בריום במכון באיכילוב. מנגנון הבליעה העליון תקין לחלוטין אולם מאחר וציינתי בפני הרדיולוג סימפטומים שתואמים אכלזיה הוא כיוון את המכשיר לחלק התחתון של הוושט ואיבחן אכלזיה באופן ברור. הבדיקות הבאות נקבעו לי לאוגוסט, ושאלתי אליך היא האם במצב כזה חייבים לבצע את ניטור ה PH ל 24 שעות. ברור לי שמנומטרייה חשובה להמשך הטיפול, אך האם הניטור מחוייב. עליי לציין שעקב האכלזיה פסקו כמעט לחלוטין הצרבות שמהן סבלתי לפני כן. תודה על תשובתך.

במידה ויש מאפיינים ברורים של אכלזיה בצלום יש להמשיך במנומטריה בלבד

מנהל פורום עצירות - אבחון וטיפול