עצירות אצל זקנים

דיון מתוך פורום  עצירות - אבחון וטיפול

04/07/2009 | 13:18 | מאת: טלי

אמי בת 86 כחודש לאחר שבר בצלעות כתוצאה מנפילה. בחודשים שלפני הנפילה אכלה מעט מאוד וירדה הרבה במשקל. לאחר הנפילה, בעקבות הכאבים בצלעות, כמעט ולא אכלה כשבמקביל טופלה במשככי כאבים. כעת אני מוודאה שהיא אוכלת 3 ארוחות מאוזנות ביום (מנות קטנות) אבל נוצרה בעיה של עצירות שגורמת לכאבי בטן חזקים. ניסינו לאבולקס שאמור להקל על היציאה אך זה לא עוזר. תה משלשל גורם לשלשול. מה עושים?

07/07/2009 | 13:15 | מאת: דר ישי רון

טלי שלום הסיבות הנפוצות ביותר באוכלוסיה הקשישה להתפתחות עצירות הנן תת-תזונה וירידה משמעותית בפעילות הגופנית - מה שאכן עברה אמך. ניתן להשתמש בתכשיר PEG - נורמלקס \ פגלקס אשר יסדיר את היציאה עם אפשרות לעלות במינון בד"כ ללא תופעות לוואי

מנהל פורום עצירות - אבחון וטיפול