ניגוב

דיון מתוך פורום  עצירות - אבחון וטיפול

23/05/2010 | 18:17 | מאת: אני

רציתי לדעת (אני מתאר לעצמי שזה מוזר לשאול אבל אני מרגיש שאני לא בטוח) איך באת אמורים לנגב את הישבן לאחר יציאה? אני כל פעם מרגיש צורך לנקות גם מפנים אחרת אני חושש שאולי לא ניקיתי כמו שצריך אבל אני חושש שאולי אני יוצר גירוי או נזק אחר ואולי צריך רק לנגב חיצונית אפילו שאלוי יש שאריות בפנים (שתמיד רואים אותן כאשר מגבים יותר פנימה) נוסף לכך הרבה פעמים כאשר אני מנגב מבפנים (בעזרת מגבונים לחים וכ"ו כדי שלא יהיה שפשוף וגם נייר טואלט פשוט ירקע) לאחר ניגוב כזה יוצאת לי עוד צואה ולכן אני כל הזמן חושש שאם לא אנגב כך מבפנים אזי אני אולי לא מתרוקן עד הסוף כמו שצריך ויש אולי מצבורי צורה שתקועים ולא הצלחתי להוציאם (אפילו שהרבה פעמים התחושה להתרוקן שוב אחרי ניקוי מפנים ומגיה רק לאחר שאני מנקה מפנים ולפני זה לא מרגיש בכלל ולפעמים זה מרגיש רק שאני לא מצליח להוציא כלום...) מצטער על אורך ההודעה ומקווה ששאלתי ברורה תודה

אני שלום המומלץ זה שטיפה של המקום במים פושרים ויבוש עם מגבונים ע"י טפיחות קלות באזור ולא מריחה עקב חשש מגרוי טחורים. הכנסת אצבע \ מגבונים \ כל אמצעי אחר לפי הטבעת יכולה לגרום לגרוי האזור והפעלה מכנית של המעי והשריית יציאה נוספת. פעולה זו אינה רצויה עקב אפשרות לפציעת האזור

מנהל פורום עצירות - אבחון וטיפול