עצירות - ילד מתאפק

דיון מתוך פורום  עצירות - אבחון וטיפול

03/07/2009 | 00:43 | מאת: הילה

אני אמא לילד דעתן, חכם ועקשן בן 3 וחצי. לפני כמה חודשים, לאחר גמילה מוצלחת מטיטולים הוא התחיל להתאפק. הוא מעולם לא עשה קקי באסלה וגם לאחר שנגמל מטיטולים המשיך לבקש טיטול רק כדי לעשות קקי ואנחנו לא התנגדנו. לפני מס' חודשים, ללא כל סיבה, החל לסרב בעקשנות לעשות קקי. הוא מצליח להתאפק לפעמים כמעט שבוע! הבטן שלו נפוחה וקשה והוא מסתובב במעגלים כשהוא מחזיק את הטוסיק ומתאפק ומתאפק.לא מצליח להתרכז בשום דבר, לא לשחק ולא לאכול והוא שוכב על הבטן בכל מיני תנוחות שעוזרות לו להתאפק.ניסינו לדבר, לשכנע, קנינו מתנות ופיתויים - כלום לא עוזר. הוא מצליח להתאפק עם שמן פראפין, שמן זית, נרות גליצירין וגם אל-צירות. היום עשה חוקן וגם אותו הוא ניצח... אני אובדת עצות ומיואשת לגמרי. נקרע לי הלב לראות את הסבל שלו ואני מתוסכלת וכועסת. אתמול הגעתי למצב שהוא עשה קקי (בטיטול) כי איימתי עליו שאכה אותו. האם מישהו יכול להפנות אותי לעזרה מקצועית או פסיכולוג לילדים באזור מודיעין? תודה וסליחה על אורך המכתב. הילה

04/07/2009 | 06:44 | מאת: ד"ר ילנה רחמן

ילד עם היתנהגות אופינית ל עצירות בשל היתאפקות בד"כ ילדים האילה חכמים ונבונים צריך לטפל ב2 כיוונים: טיפול רפאוי אצל גסטרו ילדים(לא אצל רופא משפחה או ילדים) + טיפול פסיכולוגי במגביל לגמול מיטיטולים כדאי בגיל שנתיים וחודשיים - שלושה אחרי הגיל הזה ילדים מתחילים להיות יותר מידאי חכמים

29/12/2011 | 00:04 | מאת: מאיה

בני סובל מאותה בעייה, אני רואה שעברו שנתיים מאס כתבת בפורום אשמח לשמוע מה עשיתם בסוף

מנהל פורום עצירות - אבחון וטיפול