פגלקס ונורמלקס

דיון מתוך פורום  עצירות - אבחון וטיפול

22/05/2010 | 16:55 | מאת: רונית

שלום לך, האים ידוע לך מה ההבדל בחומר הפעיל של פגלקס ונורמלקס? ידוע לי ששניהם מכילים את החומר פוליאתילן גליקול 3350. אז מה בדיוק ההבדל במרכיבים? תודה מראש, רונית

22/05/2010 | 20:30 | מאת: רון

פגלקס הוא מוצר בהכנה רוקחית פרטית, ואילו נורמלקס הוא תכשיר של חברת תרופות מוכרת וידועה, ועל כן הוא עדיף. מבחינת המרכיב של התכשירים, המרכיב עצמו זהה לחלוטין.

החומרים אמורים להיות זהים מבחינת ההרכב הבסיסי. ההבדל הוא בצורת ההכנה בין הכנה רוקחית (פגלקס) לבין פס יצור של חברה (נורמלקס) וכן אפשרי גם הבדלים ב"מרכב" של החומר הפעיל (כל מני חומרים תוספים לחומר הפעיל).

מנהל פורום עצירות - אבחון וטיפול