עצירות עקב שימוש באלטרול

דיון מתוך פורום  עצירות - אבחון וטיפול

22/05/2010 | 10:50 | מאת: ירון

שלום לך ,אני בן 48 השתמשתי בכדור אלטרול 10 מיליגרם למשך חודשיים ימים אחד ביום,ידוע לי שכדור זה מאט את פעילות המעיים כיוון שיש לו אפקט אנטי קולינרגי,ובאמת במהלך השימוש הייתה לי עצירות,במחשבה שברגע שאפסיק ,הפעילות תחזור לנורמה,אך העצירות נשארה,לפני כן הייתה לי פעילות נורמלית ואף גובלת ביציאות רכות,שאלתי אליך,האם שימוש בזמן רב בכדור זה קיבע את הפעילות העיצבית והאט אותו,האם הפסקה בלקיחת הכדור לא אמורה להחזיר את הפעילות הרגילה של מערכת העצבים?מה ניתן לעשות?פעילות המעיים שלי הפכה מקצה אחד לשני בעקבות השימוש בכדור זה,האם שימוש בכדור עם אפקט הפוך יכול להחזיר את הפעילות כפי שהייתה קודם? מחכה לתשובה תודה

22/05/2010 | 11:21 | מאת: ירון

שלום דוקטור ,עליי לציין שלקחתי את כדור האלטרול עקב כאבים בניתו הרנייה מפסעתית שעברתי לפני יותר משנה ומאז הפסקת לקיחת הכדור היציאות השתנו,ולא התייצבו,והם אינם עקביות,ולאחרונה מלווים בכאבים,וההתרוקנות אינה מושלמת יש תחושה שנשאר עוד,האם האלטרול משנה משהו ברמת הסרוטונין שגורם לשינוי הפעילות המעיים,ומה הפיתרון ,כרגע כאמור איני לוקח את הכדור יותר,האם משלשלים הם הפיתרון או שמה משהו אחר?

ירון שלום לצערי לא ייתן לפתוח את החלק הראשון של הודעתך. אלטרול הנו נוגד דכאון מקבוצת ה - TCA. העצירות הנגרמת עקב שימוש בתרופה זו הנה במנגנון אנטיכולינרגי ולא סרוטונרגי. ההשפעה אמורה לחלוף בהדרגה עם הפסקת הטיפול.

מנהל פורום עצירות - אבחון וטיפול