עצירות אצל ילד בן 3.5 שנים.

דיון מתוך פורום  עצירות - אבחון וטיפול

29/06/2009 | 13:11 | מאת: שירלי

שלום יש לי בן בן- 3.5 שנים. לפני שנה כשהתחלנו את תהליך הגמילה הוא התחיל עם עצירויות. מאז הוא עושה בערך פעם בשבוע יציאה. בנוסף לזה הוא לא ילד של אוכל. הוא לא אוכל פירות וירקות. ניסינו לתת לו תקופה מסוימת כף שמן זית ביום וזה קצת עזר,עד שהוא הפסיק לשתות והתנגד לקחת יותר. אחר כך נתנו לו כל מיני תרופות טבעיות ואחרי קצת זמן הוא מפסיק לקחת. מיץ שזיפים הוא לא מוכן לשתות כי הוא אוהב רק מים והוא שותה הרבה מים ביום.. אחרי התיעצות עם רופא ילדים התחלנו לתת לו כל 3 ימים נר של גליצרין, אחרי ששמים את הנר הוא כל כך מתאמץ לעשות קקי שזה נגמר בבכי וצרחות עד שיוצא הקקי. וזה נראה כאילו הוא ממש מתנגד בלעשות קקי. אני כבר מיואשת מהמצב ולא יודעת איך לעזור לו יותר. אשמח לשמוע ממכם בשרות טובות. ולא רק שצריך לשנות את תזונת הילד כי הילד לא אוהב לאכול ואני לא יכולה להכריח אותו לאכול. תודה שירלי

01/07/2009 | 14:11 | מאת: ד"ר ילנה רחמן

סיפור של ילדך - סיפור קלסי של עצירות בזמן גמילה מי טיטולים שינוים בדיאטה בד"כ בילדים לא מקובלים, חוץ מי המלצות לשתיה מספיקה + לנסות למנוע אורז (פעם-פעמיים בשבוע - מספיק) אני ממליצה לפנות ל רופא גסטרו ילדים בנתיים למנוע שימוש בנרות עד היעוץ

מנהל פורום עצירות - אבחון וטיפול