עצירות קשה

דיון מתוך פורום  עצירות - אבחון וטיפול

09/03/2010 | 15:57 | מאת: מור

אני בת 16 וחצי וכחודש וחצי אני סובלת מכאבי בטן ועצירות. יש לי עצירות במשך כל התקופה אך היא לא רצופה(כ4 ימים רצופים ואז יש לי יציאה ואז שוב ככה כל התקופה) לקחתי לקסדין והוא עשה לי שלשולים אז הפסקתי. אני שותה כ2וחצי ליטר מים ביום וחלב חם לפני שינה. אני אוכלת סלק שזיפים ומלפפונים וזה לא עוזר. מה עוד אפשר לעשות??

מור שלום עדיף לשלב גם סלט ירקות מגוון. במידה ואין הקלה יש להתחיל טיפול תרופתי לתקופה מוגבלת בתכשירי PEG . אם אין הקלה אז יש לעשות בירור מקיף של העצירות ומערכת העיכול התחתונה

12/03/2010 | 12:09 | מאת: מור

יש לי גם כאבי ראש וסחרחורות ואני שותה המון יכול להיות שזה קשור?

14/03/2010 | 09:41 | מאת: תמר

מור שלום. היתי ממליצה לך כמה דברים: 1.ארוחה אחרונה עד 18 בערב לעשות רק סלט ירקות גדול את תיתני למערכת עיכול זמן לנוח וגם תסעי למעים בתעליך עיכול. 2.את חייבת להפיל באופן טביע את המעי גס.הליכה במשך לפחות 40 דקות חייבת להספיק. 3.כל מוצרי אכילה המקשים על תהליך עיכול תורידה מהתפרית: -מתוגנים -פחממות לבנות (לחם,עוגות,ממתקים) -אכילה של ירקות לפחות 75% מהתפרית היומית עם תצליחי לעשות את כל הדברים ביחד תוך חודש תשקחיה מעצירות בהצלחה תמר

מנהל פורום עצירות - אבחון וטיפול