רקטולציה

דיון מתוך פורום  עצירות - אבחון וטיפול

28/06/2009 | 09:39 | מאת: שרונה

שלום רב, תודה על האפשרות להתייעץ בנוא כאוב זה. שנים רבות סבלתי מ IBS שלוותה גם בעצירות, גזים כאבי בטן וכד. ככל הנראה בשל התנהלות זו איברי הפנימיים צנחו למצב של רקטולציה בדרגה 3 . עד לטיפול הניתוחי, אשמח אם תייעצו לי איך להתמודד על בסיס יומי עם הצטברות הצואה בכיס שנוצר , איך לשלוט בהתרוקנות ע"מ להקל על עצמי. אציין שכבר היום אני מקפידה הקפדה רבה בנושא הסיבים התזונתיים ובכלל כל הנוגע לדיאטה . תודה

שרונה שלום עלייך לעבור בירור מלא של רצפת האגן - קדמית (במידת הצורך) ואחורית הטיפול היחיד במצב זה הנו ניתוחי (אורוגינקולוגי \ פרוקטולוגי) כטיפול ביניים את יכולה להעזר בזהירות באצבע בכפפה \ שימוש בנרות גליצרין \ חוקני פליט

מנהל פורום עצירות - אבחון וטיפול