שאלה לד"ר רון בנושא מגנזיום ציטראט להקלה על עצירות

דיון מתוך פורום  עצירות - אבחון וטיפול

16/02/2010 | 16:12 | מאת: סמדר

ד"ר רון שלום, אני סובלת מעצירות שהחלה בצורה פתאומית וקשה כנראה בשל שילוב של שינוי תזונתי ועומס ריגשי. אני מטופלת ע"י רופא המשפחה עברתי כבר קולונוסקופיה וניסיתי אווילק וקונסיל שלא כ"כ עזרו. שמעתי שמגנזיום ציטראט מרכך את הצואה ורציתי לדעת האם ניתן להשתמש בן באופן קבוע ואם כן באיזה מינון? האם יש איזשהו סיכון ומהו? תודה סמדר

סמדר שלום תכשירי מגנזיום משמשים כמשלשלים אוסמוטיים. התכשיר המקובל בעולם הנו מגנזיום הידרוכסיד (חלב מגנזיום). המינון המומלץ ע"י ארגון הבריאות האמריקאי הוא 300-350 מג\יום. ארגונים אחרים 600-700 מג\יום. במינונים כאלו יש לשלב גם תכשירי סידן ע"מ לא ליצור מחסור או שינוי ב"מכפלת מסיסות" ובעיה כלייתית.

מנהל פורום עצירות - אבחון וטיפול