שאלות בנושא עצירות

דיון מתוך פורום  עצירות - אבחון וטיפול

11/02/2010 | 22:02 | מאת: שרון

קוראים לי שרון, ואני בת 14. אני סובלת מעצירות כרונית מאז לפחות 3 שנים (יכול להיות שהרבה לפני, אני פשוט לא זוכרת). האם זה אומר שיש לי זיהום במערכת העיכול בעקבות היציאות המועטות שלי? לפעמים קורה מצב שאני שכדי שהצואה תצא, אני צריכה עזרה ידנית. האם זה יכול לגרום לזיהומים/דלקות וכדומה? האם יש קשר בין העובדה שבגיל 9 היה לי עודף משקל, ומאז שאני בת 11.5 אני במשקל תקין? תודה מראש! שרון.

שרון שלום 1. עצירות אינה סיבה לזיהום במערכת העיכול 2. שמוש מקומי באצבע יכול לפצע מקומית. ממליץ על שמוש בכפפות חד פעמיות 3. בעיות הגיינה מקומיות יכולות להביא לזיהומים חוזרים בדרכי השתן או גרויים בעור. אם אין לך - אין חשש 4. במידה ואין פתרון לבעיותייך אנא פני ליחידה להפרעות בתנועתיות ותפקוד מערכת העיכול. מרכז רפואי תל-אביב. 036974463

מנהל פורום עצירות - אבחון וטיפול