בדיקת קולונוסקופיה

דיון מתוך פורום  עצירות - אבחון וטיפול

08/01/2010 | 20:58 | מאת: חוה

אני בת 65, עם בעיות לב, סכרת, פרקינסון ועוד ועוד (לצערי). ההיסטוריה המשפחתית שלי בנושא סרטן המעי הגס קשה מאד - אבי, אחותי ודודי (מצד אבי) נפטרו מהמחלה. כל השנים סרבתי לעשות הבדיקה ואני נמצאת בהשגחה של בי"ח בני ציון בחיפה ותודה לאל, עד היום הכל בסדר. עתה, אני מהססת האם כדאי לעשות בדיקת קולונוסקופיה, כפי שמבקשים ממני הרופאים במהלך השנים. אני מבקשת לדעת: א) מהו תהליך הבדיקה (מהם התרופות ו"משקאות" שעלי להתכונן להם)? ב) האם אין סכנה לאור מצבי הבריאותי, בבדיקה כזו? יצויין כי אני לוקחת 17 כדורים ליום (ביניהם: Aspirin, Plavix, Lotan, Ompradex, Metaformin, Slow Deralin, Vita Flex, Bezafibrate, Simvacor, Q10, Diatrim/ בתודה מראש.

חווה שלום למרות הרתיעה שלך מבצוע קולונוסקופיה הספור המשפחתי שלך מחייב התייחסות. תהליך ההכנה דומה ברוב המרכזים הרפואיים, אם כי יכולים להיות שינויים בהוראות ההכנה ממרכז למרכז. במקרה שלך ממליץ על תמיסת "מרוקן" עם חוקנים \ תרופות משלשלות. יש מידה של סיכון בבדיקה - 1-2 פרומיל להתנקבות המעי. סיכון זה יורד למחצית במידה והבדיקה הנה אבחנתית בלבד. עלייך להתייעץ עם הקרדיולוג לגבי הפסקת ה - PLAVIX ןמעבר לזריקות CLEXANE ממליץ שהבדיקה תערך במכון הגסטרואנטרולוגי בביה"ח בני ציון

מנהל פורום עצירות - אבחון וטיפול