האם יש צורך בקולונוסקופיה?

דיון מתוך פורום  עצירות - אבחון וטיפול

08/12/2009 | 10:45 | מאת: נטע

שלום שוב, בהודעה הקודמת שלי כתבתי כאן על כך שאני סובלת מעצירות כרונית שנמשכת מאז ומתמיד. (מתבטאת ביציאות קשות). הייתי בינתיים אצל רופא המשפחה שנתן לי הנחיות לעשות את מה שאני עושה כבר במילא: להעשיר את התזונה בסיבים תזונתיים, להקפיד על שתיה מרובה ופעילות גופנית. שאלתי אותו על קולונוסקופיה והוא אמר שהיות ואצלי הבעיה היא בערך כל החיים ולא משהו שקרה "פתאום", לדעתו אין טעם בקולונוסקופיה כי מדובר על דרך פעולת המעיים שלי (אם הבנתי נכון). בכל אופן הוא נתן לי הפניה לרופא גסטרו ונקבע לי תור לעוד חודש. רציתי לשאול לדעתך, האם בכל זאת יש צורך בבדיקת קולונוסקופיה במקרה שלי? תודה מראש

נטע שלום אינני יודע מה גילך. באם את מעל לגיל 50 - יש בהחלט מקום לקולונוסקופיה באם את בגיל צעיר ואין סמני אזהרה \ "דגלים אדומים" בד"כ אין צורך בקולונוסקופיה

08/12/2009 | 13:52 | מאת: שיר

נטע שלום! היות והעצירות אצלך היא כרונית,ולדברייך ניסת\ה את כל הדרכים הקונבנציונליות הידעות והטבות לטיפול בעצירות-אך ללא שיפור,המלצתי היא שתבצע\י מספר טיפולים ע"י קולון הידרוטרפיה ע" "לשחרר" את הפקק,לנקות את המעיים ולעזור להן ל"התעורר" וכמובן במקביל להמשיך עם התזונה הנכונה,פעילות גופנית וכל מה שאת יודע\ת ועושה השיפור יגיע הרבה יותר מהר ממה שאת\ה מאמין.בהצלחה!

08/12/2009 | 13:52 | מאת: שיר

נטע שלום! היות והעצירות אצלך היא כרונית,ולדברייך ניסת\ה את כל הדרכים הקונבנציונליות הידעות והטבות לטיפול בעצירות-אך ללא שיפור,המלצתי היא שתבצע\י מספר טיפולים ע"י קולון הידרוטרפיה ע" "לשחרר" את הפקק,לנקות את המעיים ולעזור להן ל"התעורר" וכמובן במקביל להמשיך עם התזונה הנכונה,פעילות גופנית וכל מה שאת יודע\ת ועושה השיפור יגיע הרבה יותר מהר ממה שאת\ה מאמין.בהצלחה!

מנהל פורום עצירות - אבחון וטיפול