רוצה להבין משהו...

דיון מתוך פורום  עצירות - אבחון וטיפול

25/11/2009 | 17:05 | מאת: מיה

אני משתמשת כרגע בכדורי יובילקס 1 ביום. יש לי יציאות 2-3 פעמים ביום. כשאני לא לוקחת כדורים, יש לי יציאות קבועות של פעמיים בשבוע, כל פעם "3-4 גללים" כמו של עז. שאלתי היא - איך ייתכן הפער בכמות הצואה? לאן הולכת הצואה כשיש עצירות? הרי כמות האוכל שאני מכניסה היא אותה כמות... סליחה על השאלה המוזרה.....

מיה שלום את יכולה לרדת במינון היובסלקס לפעם ביומיים עם מספר היציאות מטריד אותך אחד מתפקידיו החשובים של המעי הגס הנו ספיגת מים. באנשים בריאים ובתנאי תזונה מערבית, מתוך 1000-1500 מל` תוכן נוזלי הנכנסים למעי הגס עוזבים אותו כ-100-200 מל`\יממה (ספיגה של כ - 90% ). כאשר הצואה שוהה זמן ממושך במעי הגס יש יותר זמן למגע עם דופן המעי וספיגת נוזלים והקטנת נפח\מסת הצואה.

מנהל פורום עצירות - אבחון וטיפול