עצירות קשה מלווה בכאבים איומים

דיון מתוך פורום  עצירות - אבחון וטיפול

21/11/2009 | 18:53 | מאת: אבי

אני סובל בשנתיים וחצי האחרונות מעצירות כרונית, יש לי יציאה פעם בשבוע וכאבי בטן בשל עצירות. בשירותים יש לי כאבים חדים כאילו אני נחתך בסכין בפי הטבעת ויורדות כמויות של דם. שעתיים לאחר היציאה אני סובל מתחושת כאב חד במקום לכמה שעות. בעבר טופלתי על ידי ד"ר ליסי בירושלים: תחילה הוא טען שיש לי פקק צואתי, לאחר מכן התברר שזה היה נקודתי. עברתי קולונסקופיה שיצאה תקינה וכן בדיקה ידנית ואף mri לאיתור פיסורה, אך אין ממצאים לפיסורה. המלצת הרופא הייתה לקחת תרופות פסיכיאטריות כי הדבר נובע אולי מבעיה נפשית כלשהיא. קשה לי לקבל את האבחנה הזו, אני נשוי באושר ואב לבן, עובד בעבודה שאני אוהב (אם כי יש לי לחץ רב בעבודה). קשה לי להאמין שהבעיה היא נפשית. יורד לי המון דם ואני מרגיש שיש לי בעיה קונקרטית. מה לדעתך צריך להיות הצעד הבא שלי?

25/11/2009 | 08:19 | מאת: דר רון ישי

אבי שלום בעייתך מורכבת מכמה אלמנטים שיש להתייחס אליהם - העצירות \ כאב הבטן \ דמם מפי הטבעת. לא ציינתך את גילך ומתי עברת קולונוסקופיה. נראה לי שדיון בבעיה זו הוא מעבר לפורום. אשמח לראותך במרפאה

מנהל פורום עצירות - אבחון וטיפול