שינוי במבנה של הצואה

דיון מתוך פורום  עצירות - אבחון וטיפול

13/03/2016 | 23:38 | מאת: אלון

שלום רב לפני שבועיים הייתי חולה (אחרי 20 שנה אני בן 40) ולקחתי אנטיביוטיקה. המליצו לי בזמן האנטיביוטיקה לקחת פרוביוטיקה. מאז שחזרתי לעצמי יש לי משהו מאוד מוזר ביציאות. כל החיים היו לי יציאות תקינות בצורה הנכונה (קראתי על זה קצת) וכמעט תמיד פעם ביום. בשבועיים האחרונים היציאות שלי (סליחה על הפירוט) הם 3 פעמים ביום והצואה יוצאת בעיגולים קטנים??? קראתי שזה קשור לעצירות? שזה מוזר במקרה שלי,כי זה יוצא 3 פעמים ביום ובכמויות יפות קראתי שפרוביוטיקה קשורה למערכת העיכול,ולכן אני רוצה לבדוק אולי יש לכם מידע שיכול לעזור לי?. פעם ראשונה שזה קורה לי,ואני לא מצליח למצוא שום דבר הגיוני לתופעה,חוץ מהפרוביוטיקה

אלון שלום אנחנו מתארים את הצואה לסוגיה השונים לפי מרקם אך אין הבנה עמוקה איך נוצרת מכנית (בריסטול 1 לפי תיאורך) . לא הייתי משקיע הרבה מדי מחשבה בסוג אלא אם יש הפרעה בהתרוקנות. למיטב ידיעתנו פרוביוטיקה אמורה לשפר את האקולוגיה של מערכת העיכול אך אינה טיפול ישיר בעצירות.

מנהל פורום עצירות - אבחון וטיפול