עצירות וגזים

דיון מתוך פורום  עצירות - אבחון וטיפול

04/11/2009 | 11:45 | מאת: רננה

ד"ר ישי שלום ,אני בת 60 וכל חיי סבלתי מעצירות. כלאמר היו לי יציאות אחת ליומיים שלושה ולפעמים יותר. במשך השנים השתמשתי מדי פעם בנרות גליצרין.נכון לשנים האחרונות יש לי לפעמים יותר מציאה אחת ביום או אפילו בכל יום ואז שוב יכולים לעבור יומיים שלושה ללא יציאות. כמו כן אני סובלת מגזים גם זה מאז היותי ילדה. עלי לציין שאני אוכלת ירקות ופירות בכל יום, לחם מקמח מלא, ושותה לפחות 8 כוסות מים ביום. מה עוד ניתן לעשות. תודה

רננה שלום יציאה אחת ליומיים הנה בתחום הנורמה. השאלה החשובה היא מה אי הנוחות הנגרמת לך מעבר לידיעה הפורמלית שיש לך מיעוט יחסי של יציאות. לגבי נפיחות וגזים - אנו יודעים היום שיש כמה קבותצות שונות של סובלים - כאלו עם כמות נורמלית של גז במערכת העיכול הסובלים מרגישוות יתר של המעי וכאלו הצוברים גז - רובו המכריע במעי הגס. בד"כ סדירות יציאות עוזרת להפטר בצורה מחזורית מעודפי הגז. הבעיה שהמזון הבריא - פירות וירקות תורמים משמעותית ליצירת גז ע"י פעילות חיידקית במעי הגס. אני חושב שאת זקוקה ליעוץ כדי להכניס סדר בדברים

מנהל פורום עצירות - אבחון וטיפול