עצירות אצל תינוק בן חודשיים וחצי

דיון מתוך פורום  עצירות - אבחון וטיפול

22/06/2009 | 20:02 | מאת: קרן

ד"ר ילנה שלום אני משלבת הנקה עם מטרנה/סימילק, בערך 50%. בני בן חודשיים וחצי אוכל טוב אבל סובל ממיעוט ביציאות, ועושה פעם ב7-8 ימים. הצואה רכה ודביקה, לא יבשה. הוא סובל מזה מאוד וממש מתפתל, דוחף ומוציא גזים. ניסינו לשים 2 טיפות שמן זית במטרנה ולא עזר, ניסינו עיגולים בבטן, באזור פי הטבעת, לקפל את הרגליים לבטן,לדגדג את פי הטבעת עם גבעול פטרוזיליה, שום דבר לא עזר. מה עושים???

קרן שלום התמחותי אמנם גסטרואנטרולוגיית מבוגרים אך לגבי בנך 1. יש לתמרן בין מטרנה וסימילק ולבדוק איזה בהתכשירים פחות גורם לעצירות 2. יש להוסיף לתזונה רסק עגבניות או מיץ שזיפים + שזיפים מגורדים 3. בגיל זה לא מקובל להתחיל במשלשלים במידה והבעייה נמשכת יש לפנות לגסטרואנטרולוג ילדים

מנהל פורום עצירות - אבחון וטיפול