עצירות במבוגרים

דיון מתוך פורום  עצירות - אבחון וטיפול

28/08/2013 | 17:07 | מאת: שאלה

היי בן 76 שסובל מעצירותת.לוקח שני נרות ביום שלא עוזרים. אבילאק בתקופתו לפעמים עזר לפעמים לא, כך גם לקסעדין. לפני כשבוע ביצע חוקן ביתי ועזר מאוד. הוא אומר שהיציאות קשות מאוד "כמו קוביות". נראה לי שיש לו תהליך של יובש כללי בגוף, גם האף נסתם, הפה יבש. רופא אחד אמר שזה תופעת לוואי של טיפול הורמונלי שהוא מקבל ואחד אמר שזה מתרופות נגד לחץ דם. יציאה אחרונה היתה לפני 4 ימים, הותחיל לשתות נורמלקס אתמול. כדאי לבצע חוקן נוסף מחר ואז לקוות לתוצאות מהנורמלקס או להמשיך לשתות נורמלקס עוד כמה ימים ולחכות לתוצאות? ושאלה שניה - האם זה אמור לעזור למישהו כמוהו כשמדובר כנראה ביובש שנוצר מתרופות או כימיה ואל רק מגיל או הפרעה תנועתית? אני חוששת משימוש בחוקן לאור הסכנות לכליות וגילו. תודה.

28/08/2013 | 17:09 | מאת: שאלה

כוס אחת מדידה של נורמלקס עם כוס מים זה נחשב 17 גרם? ומותר לבצע חוקם במקביל לנורמלקס? תודה!

מנהל פורום עצירות - אבחון וטיפול