טיפול בעצירות

דיון מתוך פורום  עצירות - אבחון וטיפול

01/07/2013 | 21:21 | מאת: נתן

דר' ישי רון שלום, אני בן 42 בריא, לפני כשנתיים התחלתי דיאטה בליווי תזונאית ואימונים בחדר כושר, שקלתי 80 ק"ג והיום אני שוקל 65 ק"ג, לפני כשנה התחילה אצלי בעיה קשה של עצירות, הצואה היתה קשה והיציאה היתה במאמץ רב. התחלתי לקחת בהמלצת רופא המשפחה סירופ לבולק (אבילק) על בסיס קבוע כבר שנה ואכן השיפור הורגש במיידי והיתה לי יציאה פעם ביום ולפעמים פעמיים ביום והצואה היתה רכה. היו לי 5 יציאות בממוצא לשבוע. בתקופה האחרונה מזה כשלושה שבועות השפעת הסירופ ירדה והיציאות קשות יותר, אומנם ישנה יציאה כמעט כל יום והצואה רכה אבל זה קורה לאחר מאמץ רב כל פעם ויש ימים שאין יציאה. ברצוני לציין שאני מרבה בשתיה כ 12 כוסות מים ביום, אני מבצע הרבה פעילות גופנית ושומר על תזונה נכונה לפי תפריט של תזונאית. האם הקיבה שלי הורגלה לסירופ ולכן הסירופ יעיל פחות? האם היית ממליץ לי לנסות לעבור לנורמלקס?

01/07/2013 | 21:24 | מאת: נתן

ברצוני לציין עוד שגם לאחר מאמץ שישנה יציאה אין התרוקנות מלאה...

מנהל פורום עצירות - אבחון וטיפול