עצירות כבר כמה ימים

דיון מתוך פורום  עצירות - אבחון וטיפול

30/04/2013 | 17:40 | מאת: נילי

שלום רב, לפני שבועיים בערך שיניתי הרגלי אכילה במטרה להוריד מספר קילוגרמים בודדים שהעלתי בשנה האחרונה. מה שעשיתי זה בעיקר להוריד שטויות (כמו דברים מתוקים, מאפים, אוכל מטוגן וכד'), הוספתי יותר ירקות לתזונה, הגדלתי משמעותית את כמות המים והפחתתי משמעותית את כמות נס הקפה שאני שותה ביום. הייתי שותה כ-5 כוסות ביום עם מעט חלב וירדתי ל1-2 כוסות נס קפה. במשך שבועיים הכל היה בסדר מבחינת יציאות ואף ירדתי מעט במשקל. לפני 3 ימים הפסיקו לי היציאות והעניין הוא שאני כמעט ולא מרגישה נפיחות בבטן או גזים או ממש צורך ללכת לשירותים (גם אחרי שאכלתי ארוחה יחסית גדולה). ניסיתי לאכול שזיפים וזה לא עזר והאמת אני כבר לא יודעת מה לעשות. האם זה נחשב עצירות ומה ניתן לעשות כדי לחדש את פעולת המעיים? תודה

30/04/2013 | 17:43 | מאת: נילי

שהתבטא בשלשולים שנמשכו יום אחד בלבד. אני לא יודעת אם יש קשר בין זה לבין העצירות, אבל העצירות התחילה למעשה יום לאחר קלקול הקיבה.

נילי שלום שינית את הרגלי התזונה ומערכת העיכול צריכה לסגל את השינוי. התאזרי בסבלנות והמשיכי בתזונה עתירת סיבים \ שתיה רבה \ פעילות גופנית

מנהל פורום עצירות - אבחון וטיפול