צניחת רצפת האגן

דיון מתוך פורום  עצירות - אבחון וטיפול

25/02/2013 | 11:30 | מאת: רופאת ילדים קופ"ח מכבי ,צפון

שלום! אני מטופלת שלך .הובחנתי בDESCENDING PERINEUM( -5 ס"מ לפי דפקוגרם ) RECTO- ו-CYSTOCELE.עברתי ניתוח גינקולוגי בספטמבר והרגשתי טוב עד עמצא ינואר, כאשר שבה עצירות . עצירות מוזרה : בבוקר יציאה רכה ( בריסטול -5-6 , אח"הצ TENESMUS נוראי , לא יכולה להתרוקן בלא נר גליצרין , צואה לאחר נר בריסטול 5 ) נוטלת NORMALAX 17G ביום , מקפידה על תזונה לפי המלצות דיאטנית , עושה פעילות גופנית . נרשמתי לביקור , עד שתור יגיע אני זקוקה לעזרה

קולגה יקרה שלום ניתן להעלות את מינון הנורמלקס תאורטית ל - 4 מנות\יממה. הכפילי את מינון הנוכחי ועקבי אחר התוצאות. לגבי צניחת רצפת האגן - ידוע הקשר לעצירות. תקון הלבאטורים אינו עוזר לעצירות. עשוי לעזור בארועי אי נקיטה צואה ושתן \ צניחת רצפת אגן קדמית

12/03/2013 | 11:34 | מאת: רופאת ילדים קופ"ח מכבי ,צפון

זה לא עשה שינוי מהותי . לא משנה איזה יציאה יש בבוקר , לפעמים נוזלית, אני תמיד רוצה להתפנות. בצהרים או אחה"צ יציאת-"נקניקיה" במאמץ ולחיצה על פרינאום . רקטוצלה שב אומנם קטן(זה רק 5 חודשים לאחר ניתוח ) . אורוגינקולוג שניתח אותי לא רואה בעיה . הייתי אצל פרוקטולוגית ,היא גם לא התרשמה מחולשת שרירים , אומנם היא ציינה כי רקטוצלה חזר. תור אלך רחוק מאוד.

מנהל פורום עצירות - אבחון וטיפול