צואה כדורית וקשה

דיון מתוך פורום  עצירות - אבחון וטיפול

26/08/2009 | 10:07 | מאת: יעל

שלום רב, מזה 3-4 שבועות סובלת באופן פתאומי מצואה כדורית (כמו של עיזים) קשה ויבשה שאני מתקשה להטילה. למרות שעושה יום יום (קודם במשך שנים, צואה חלקה ושמנונית וללא בעיות יציאה כלל). זה קרה בפתאומיות. לא עשיתי שינוי מיוחד במזון או התנהגות. מה יכולה להיות הסיבה וכיצד לטפל? תודה, יעל

יעל שלום לא ברור המכניזם המדוייק של צואת גללי עיזים (BRISTOL 1 )למרות שאנו יודעים על הקשר לעצירות. ככל הנראה תהליכים של מהירות המעבר במעי הגס, ספיגת המים ועוד תהליכים לא ברורים. עצתי הרבי באכילת סיבים + שתיית מים. אינני ממליץ כעת על בירור או טיפול תרופתי

21/09/2009 | 07:52 | מאת: יעל

תודה רבה ד:ר ישי על המענה ! שנה טובה!

מנהל פורום עצירות - אבחון וטיפול