עצירות חולפת - דורש אבחון?

דיון מתוך פורום  עצירות - אבחון וטיפול

16/10/2011 | 16:33 | מאת: שירה

אני בת 33 - כמעט אף פעם לא סובלת מעצירות. בשבוע האחרון מסיבה לא ברורה סבלתי מנפיחות, כאבי בטן (בעיקר בצד שמאל), ועצירות (צואה לעיתים קרובות - אבל מאוד מאוד קשה...). הכאבים לא היו ממש קשים - אבל הציקו לי כמעט מסביב לשעון, במיוחד בלילה. היום לאחר כמה ימים של שתיה מרובה ואכילת מזון עם הרבה סיבים המצב מאוד השתפר: יש לי צואה רכה, וכאבי הבטן כמעט נרגעו (אם כי עדיין יש לי קצת לחץ בצד ימין ושמאל למטה - אולי כתוצאה מעודף מאמץ בשירותים?). מה שרציתי לשאול: מה יכול לגרום לעצירות פתאומית וקשה כזאת? האם - בהנחה שהמצב ימשיך להשתפר - עדיין יש צורך בבדיקת רופא, או שסביר שהכל בסדר ומדובר בתופעה חד פעמית?

שירה שלום אם הכל חולף לחלוטין אין צורך בבירור או טיפול קיימות סיבות רבות לארוע זה - שינויי תזונה \ שינויי סביבה \ מצב נפשי \ פעילות גופנית \ זיהום וכדו

16/10/2011 | 22:53 | מאת: שירה

מנהל פורום עצירות - אבחון וטיפול