עצירות..

דיון מתוך פורום  עצירות - אבחון וטיפול

06/10/2011 | 14:52 | מאת: hory

בחורה בריאה בת 23, סובלת מעצירות כרונית קשה כשנתיים. לפני כשנה וחצי הייתי אצל גסטרואנטרולוג, שחיבר אותי לנורמלקס, ובגלל גילי אמר שלא מומלץ לבצע בדיקות כמו קולונוסקופיה. הבעיה היא שאני ממש ממש סובלת, הנורמלקס עוזר מעט, אך עדיין סובלת מעצירות. אף פעם אין לי ריקון מלא ויש תחושת מלאות מעיקה קבוע, כל יציאה מלווה במאמץ רב מאוד עד השפעה לכאב ראש ולעולם אין ריקון מלא, הצואה יכולה להיות או בעפרונות דקים או משהו כמו דייסה שמתפשט באסלה, לעיתים יש הקלה ביציאה אם בישיבה על האסלה אני מטה את האגן לצד שמאל ומרימה את ירך ימין, אני מבלה המון זמן בשירותים וזה ממש מתסכל. בלי נורמלקס המצב היה יותר קשה, אך גם המצב כיון לא מאפשר לי לבלות ולתפקד נורמלי, בשל התחושות הגופניות המעיקות. מעבר לכך יש לי תזונה מותאמת מבחינת סיבים, שתייה, פירות, ירקות וכו'. מה ניתן לעשות? תודה!

10/10/2011 | 11:09 | מאת: Gramse

היי הורי, האם ניסית לנטול פרוביוטיקה? ידוע כי למתן פרוביוטיקה יש השפעות חיוביות במקרים של עצירות. פרוביוטיקה מומלצת הינה "מגה פרוביוטיק" - פלורת חיידקים מאוזנת במעיים ומתן תוספות פרוביוטיות בשילוב FOS מביאה לשמירה על בריאות תקינה של המעי, מסייעת בהסדרת פעילות מערכת העיכול, חילוף חומרים תקין ובהרחקת חומרי פסולת לא רצויים מהגוף. פרוביוטיקה מסייעת למגוון בעיות עיכול – אקוטיות וכרוניות (קרוהן, קוליטיס, IBS), לטיפול ולמניעה. מגה-פרוביוטיק של חברת גרמזה כוללת 10 סוגי זנים פרוביוטיים פוטנטים במיוחד, הפעילים לאורך כל מערכת העיכול, בעוד שהמינון כפול מן המקובל – 7.5 מיליארד חיידקים חיים בכל כמוסה. בהצלחה ורפואה שלמה.

מנהל פורום עצירות - אבחון וטיפול