תופעות לוואי

דיון מתוך פורום  מילוי קמטים

25/01/2013 | 14:41 | מאת: שרה

שלום ד"ר לנדאו, בת 41 רוצה לעבור טיפול מילוי קמטים בצידי הפה והאף. מקריאת תשובותייך עולה שאת משתמשת ברסטילן פרלן לאזור הזה (במידה והקמטים עמוקים). שאלתי היא האם במהלך השנים נתקלת בתופעות לוואי שהגיעו לאחר זמן מה מהזרקת החומר. האם יש אפשרות לבצע אצלך בדיקת אלרגיה לחומר הזה והאם זה ישלול בוודאות תופעות לוואי (אלרגיות) עתידיות. אודה לתשובתך מכיוון שאני שוקלת להגיע אליך לבצע את הפרוצדורה. אני ערה לעובדה שלא מקובל לערוך בדיקות אלרגיה לחומצה היאלורונית אבל המציאות מלמדת שיש מקרים של אלרגיה שמגיעה גם לאחר שנים רבות ועדין- מדובר בפנים ואני לא רוצה לקחת שום סיכון. שבת שלום

27/01/2013 | 10:19 | מאת: ד"ר מרינה לנדאו

למרות שחששותיך מובנים, הסיכוי לתגובה אלרגית מחומר מילוי טוב מבוסס חומצה היאלורונית הוא נמוך ביותר. במהלך של עשור שנים של עבודה עם פרלן, ראיתי 3 תגובות, כשכולן היו עקב זיהום ולא תגובה אלרגית ( רק אחת מהן היתה במטופלת שלי). ולכן, כפי שאת מבינה אין הגיון בביצוע טסט.

27/01/2013 | 10:39 | מאת: שרה

ד"ר לנדאו, בהמשך לתשובתך, ממה יכול להיגרם זיהום? כתוצאה ממה?

27/01/2013 | 20:09 | מאת: חיה

אין זיהומים !!!!ורופא שלא מקפיד על חיטוי ברור שיש סיכוי גדול לזיהומים !!!

מנהל פורום מילוי קמטים