חשיפה למי כלור ושמירה על בריאות העור

דיון מתוך פורום  מילוי קמטים

07/09/2018 | 15:07 | מאת: נטלי

שלום דוקטור מרינה. 1. האם עבודה בבריכה כמדריך בתוך המים כל יום 6 שעות ביום במשך שנים גורמת להאצת הזדקנות העור וקמטים בגיל צעיר יותר? 2. אם כן האם הסיבה קשורה לכך שהכלור חודר לעור ועושה נזקים בדי אנ איי או שהסיבה היחידה היא שהכלור פשוט מייבש את העור? 3. האם אפשר למנוע את הנזק לחלוטין על ידי קרם או משהו אחר? איך?

01/10/2018 | 21:46 | מאת: ל

תשובה: כלור מייבש את השיער ולכן רצוי כובע לבריכה. כמו כן שמש ומים מגדיל את הקרינה ובכלל שמש לא בריא לעור אחרי שחיה בבריכה עם כלור מתרחצים וכך הכלור יורד ורצוי לשים קרם לחות. זה לא עושה נזקים בדנ"א וכלור לא חודר דרך העור כי העור זה חומה. אבל הוא מייבש את השכבה החיצונית.

מנהל פורום מילוי קמטים