רירית הרחם

דיון מתוך פורום  רפואה משלימה בהריון ולידה

11/09/2009 | 23:36 | מאת: אור

שלום עדי, עברתי גרידה לפני 3 חודשים ומאז רירית הרחם מאד דקה בעובי 4 מ"מ. אולי חשוב לציין כי ההפלה נבעה מבעיית קרישיות יתר שאבחנו לי רק לאחר מכן. רציתי לדעת האם ניתן להיכנס להריון עם עובי שכזה גם ללא סיוע של רפואה משלימה ? ובמידה ולא, מה היית ממליצה כדי לעזור לרירית להשתקם יותר מהר ? תודה רבה !

13/09/2009 | 12:50 | מאת: עדי דרור

אור שלום. יש מקרים בהם נשים מצליחות להיכנס להריון עובי רירית כמו שלך, אך הסיכוי נמוך יותר והרירית הדקה עלולה לפגום ביכולת ההשתרשות של הביצית המופרית ברחם. באמצעות דיקור וצמחי מרפא אפשר להשפיע ו"לעבות" את הרירית. יש נקודות דיקור שמשפיעות ישירות על הרחם, לעיתים אנו משתמשים גם בסטימולציה חשמלית עדינה על מנת לגרות את צמיחת הרירית. בכל מקרה, אם מתאפשר לך מבחינת גילך, כדאי לתת לגוף ולרירית להתאושש לפני שמנסים שוב. בהצלחה עדי

מנהל פורום רפואה משלימה בהריון ולידה