חיידק בשתן

דיון מתוך פורום  רפואה משלימה בהריון ולידה

19/03/2009 | 09:15 | מאת: נעמה

כאשר אני אמורה להיות בהריון... (עדיין אין תשובה) ניתנה לי אנטיביוטיקה, האם זה המוצא היחידי? קניתי מיץ חמוציות, ואני שותה עכשיו הרבה מים האם יש לזה סיכוי לעבור ולחלוף לו גם ככה? יש לי אפשרות לעשות גם מיץ מפטרוזיליה. ואני ילך לעשות אותו תכף. בקיצור אני מנסה לעשות הכל מלבד לקחת את האנטיביוטיקה.. לתשובתך אודה.

20/03/2009 | 12:32 | מאת: עדי דרור

נעמה שלום. כיוון שיתכן שאת בהריון וטרימסטר ראשון הוא זמן רגיש יותר - נוהגים לנקוט משנה זהירות בטיפול. אם את מאוד רוצה להימנע מאנטיביוטיקה ואת מסוגלת להמתין עד יום ראשון - אני ממליצה לך לנסות טיפול ברפואה סינית או בהומיאופטיה. ברפואה סינית - לרב מטפלים בדלקות בדרכי השתן בדיקור ובצמחי מרפא - חשוב להבהיר למטפל את מצבך כדי שהטיפול בצמחי מרפא יהיה עדין ומתאים לתחילת הריון. את צריכה להיות מוכנה נפשית לכך שטיפול טבעי הוא איטי יותר ולכן ההקלה תהיה הדרגתית ואיטית יותר מאשר כשנוטלים אנטיביוטיקה. לגבי הפטרוזיליה - הפטרוזיליה משתנת, מבחינה אנרגטית זה אומר שהיא מעודדת תנועה כלפי מטה באזור האגן - שזה ההיפך ממה שאנחנו רוצים בהריון - ולכן יש הנמנעים מלהשתמש בחליטת פטרוזיליה בטרימסטר ראשון. כדאי - כמו שאת עושה - לשתות הרבה, להימנע מיחסי מין עד שהדלקת תעבור, להימנע מסוכרים. במידה ואת מחליטה לקחת אנטיביוטיקה, חשוב שתדעי שהדבר אינו מסכן את העובר או ההריון, ושכדאי לקחת במקביל לזמן נטילת האנטיביוטיקה תוסף מזון של חיידקים פרוביוטיים. דלקות ברדכי שתן הן תופעה שכיחה בהריון - אנני יודעת אם באופן כללי את נוטה לסבול מדלקות כאלו, בכל אופן, אם יש לך נטיה כזו או אם הדלקת חוזרת אני ממליצה בחום ללכת לטיפול מסודר, על מנת לעבור את ההריון במורה נוחה ובטוחה יותר :) תרגישי טוב, ובהצלחה עדי

21/03/2009 | 21:22 | מאת: נעמה

לעדי תודה רבה על תשובתך המפורטת והמסורה. לאחר התייעצות קלה עם רופא המשפחה, הוא אמר לי שלפי מצב החיידק, כמעט ואין חיידק, ואין לי כמעט תופעות לבווי, כך שזה לא ממש מפריע לי, אז אפשר להשאר עם זה, ולשתות הרבה, ומיץ חמוציות (כמו שאני עושה) וזהו. לגבי הפטרוזיליה מאז שאמרת לי את זה - אני בחרדות משום שבפעם היחידה שתיתי מיץ זה, הרגשתי כאילו אני הולכת לקבל את המחזור. היו לי כאלה כאבים של קדם - מחזור. ואני בחרדות שאולי זה עשה לי נזק???? מה דעתך עדי? בכבוד רב, ובתודה מראש. נעמה

מנהל פורום רפואה משלימה בהריון ולידה