טיפול בדיקור סיני בתחילת הריון.

דיון מתוך פורום  רפואה משלימה בהריון ולידה

19/07/2009 | 18:06 | מאת: הריון ראשון

שלום עדי, עזרת לי בעבר באופן מבורך ואשמח להיעזר בך שוב. אני בת 39.5 ובהריון ראשון (סיימתי שבוע רביעי). ההריון הוא הריון טבעי (דקה לפני IVF) ולפני 3 חודשים היה לי הריון כימי שנפל אחרי שבוע איחור. בדיקות הבטא של ההריון הזה ב"ה יצאו תקינות ובשבוע הבא US ראשון... אני נמצאת כרגע בשבוע 4 פלוס 2. אני מטופלת במקביל בדיקור סיני. המדקר שלי מומחה לפריון. יש לי תור אליו השבוע, הוא אומר שזה לתמיכה ואח"כ הטיפול הוא אחת לחודש במהלך ההריון כולו. מצד שני, אני קוראת באינטרנט שלא רצוי לבצע טיפול בדיקור במהלך הטרימסטר הראשון מכיוון שזה עלול לגרום להפלה. אני מרגישה די מבולבלת ודי מפחד למען האמת... לא יודעת האם כדאי להמשיך וללכת למדקר ולסמוך עליו או פשוט להקפיא את הטיפולים עד לסוף הטרימסטר הראשון לפחות.... פשוט פוחדת נורא לאבד את ההריון הזה... אשמח לשמוע את חוות דעתך בנידון. תודה!

20/07/2009 | 09:05 | מאת: עדי דרור

אין כל מניעה לעשות דיקור בטרימסטר ראשון בהנחה שהמטפל מודע להריון ויודע לטפל בהריון. בטרימסטר ראשון קורות רב ההפלות הספונטניות ומטפלים רבים מעדיפים לא לטפל כדי שאם חלילה תקרה הפלה לא יחשבו שהטיפול גרם לה... יש נקודות דיקור שבהן לא נשתמש בהריון בכלל ובטרימסטר ראשון בפרט, מטפל שמנוסה בתחום - ונשמע שאת מטופלת אצל אחד כזה - אמור לדעת ממה להיזהר. דווקא כיוון שעברת הפלה, כדאי להעניק לגוף בשלב העדין הזה תמיכה. כמובן שבסופו של דבר - חשוב שתלכי עם תחושת הבטן שלך!! בהצלחה עדי

20/07/2009 | 12:56 | מאת: הריון ראשון

תודה עדי. אין כמוך... כמו תמיד את עונה בצורה מקיפה ובהמון סבלנות ואמפטיה. יישר כוח.

מנהל פורום רפואה משלימה בהריון ולידה