היפוך עובר

דיון מתוך פורום  רפואה משלימה בהריון ולידה

17/03/2009 | 19:55 | מאת: עינת

אני בשבוע 32 והעובר שלי עוד לא התהפך, הבנתי שיש לזה טיפול ברפואה סינית,מה זה בדיוק ומתי עושים את זה?

17/03/2009 | 20:43 | מאת: עדי דרור

עינת שלום, העובר יכול להתהפך בשבועות מאוחרים יותר מ - 32, כך שעוד אין סיבה לדאגה. ברפואה הסינית יש אכן טיפול שנחשב מאוד יעיל לעניין - מומלץ להתחיל את הטיפול בשבועות 34-36, חשוב להגיע לטיפול עם בן הזוג או עם מישהו שיוכל לעזור לך בבית, כיוון שהמטפל ינחה אתכם לעשות טיפול יומי לבד בבית. טיפול להיפוך עובר לא עושים במקרים בהם יש מיעוט מי שפיר או חשש לחבל טבור קצר במיוחד. לפני שהולכים לטיפול חשוב לוודא שהעובר אכן עדיין במנח עכוז. יש עוד כמה עצות סבתא שנשמעות מצחיקות אבל עוזרות - לשכב כשהאגן מוגבה - כמה שיותר קרוב לתנוחה של "עמידת נר" לשים פנס חזק או מוזיקה עם אוזניות על הבטן התחתונה - זה מסקרן את העובר והוא נמשך לאזור... שיהיה בהצלחה, עדי

מנהל פורום רפואה משלימה בהריון ולידה