הריון ומגנטים

דיון מתוך פורום  רפואה משלימה בהריון ולידה

18/07/2009 | 21:41 | מאת: תמר

לא הייתי מודעת לכך שיש בעיה בשימוש בחגורת מגנטים בזמן ההריון. מה ידוע על השפעת המגנטים על העובר? מדוע זה בעייתי כל כך? תודה רבה! תמר

22/07/2009 | 11:36 | מאת: עדי דרור

תמר שלום. גם לי אין ידע מעמיק מספיק בהשפעת המגנטים על העובר, וממה שניסיתי לבדוק , באופן כללי התחום הזה לא נחקר מספיק ואני משערת שלכן מעדיפים פשוט להיזהר. הגוף שלנו מושפע משדות מגנטים, וכל דבר שמועיל לנו יכול באותה מידה להזיק לנו. ברפואה הסינית נעשה שימוש במגנטים קטנים על נקודות דיקור גם בנשים הרות - אני לא מכירה שיש סכון בעניין, גם בדיקות MRI - שזו בדיקה שמבוססת על תהודה מגנטית, מבצעים בנשים הרות. מצד שני חגורת מגנטים היא דבר כללי שלא הותאם לך ישירות , ואם מדובר באזור הגב התחתון, הרי שבאמת ההשפעה תהיה גם על אזור הרחם. נסי להתייעץ עם החברה המייצרת של חגורת המגנטים, אולי הם יוכלו להפנותך למחקרים שנעשו בתחום. בהצלחה עדי

מנהל פורום רפואה משלימה בהריון ולידה