סכנות בבדיקת סי.טי בטן ואגן

דיון מתוך פורום  רפואה משלימה בהריון ולידה

24/09/2013 | 01:08 | מאת: dana

שלום, אני בת 37 ועדיין לא ילדתי אף פעם. בבדיקה גילו אצלי ציסטה בקוטר 65 מ"מ ומיומה בפונדוס סובסרוזי 42 מ"מ וגם חיידק E-COLI בתרבית השתן והרחבה במערכת המאספת בכליה השמאלית. 1) אני עדיין לא הייתי בהריון אף פעם. האם מיומה בפונדוס סובסרוזי וגודל כזה יכולה לסכן אותי אם אכנס להריון בעתיד או שהיא יכולה להשפיע על איברים סמוכים ועל איזה?. 2)שלחו אותי לבצע סי.טי של בטן ואגן.האם הקרינה של סי.טי יכולה לפגוע איכשהו כשארצה בעתיד לללדת ומה הסכנות והשלכות מהקרינה למישהי שלא ילדה עדיין וסכנות בכלל בקרינה של סי.טי 6)שמעתי שקרינה של סי.טי יכולה לפתח גידולים סרטניים. האם זה נכון? 3)האם בדיקת mri של בטן בודקת את אותם דברים כמו בדיקת סי.טי. תודה

שלום לך ראשית אני לא רופאה טלא מטפלת ברפואה משלימה ולכן כדאי שתפני את כל השאלות הללו לרופא המטפל שלך שנית אחוזים מאוד גדולים באוכלוסיה מבצעים בדיקת ct יש בה המון קרינה אבל אחוזים נמוכים שהיא תגרום לגידולים במיוחד שזה לא משהו שאת מבצעת על בסיס יומי בנוסף בדיקת mri היא בדיקה יותר טובה מct ובגלל שהיא מאוד יקרה מפנים קודם לסי טי ובמידה והם אואים לנכון הם מפנים לבצע mri ואף אחת מהם לא אמורה לפגוע בכניסתך להריון שיהיה בהצלחה רחלי

מנהל פורום רפואה משלימה בהריון ולידה