לפני הריון -תת פעילות בלוטת התריס

דיון מתוך פורום  רפואה משלימה בהריון ולידה

31/08/2013 | 19:53 | מאת: noga

שלום, אני בת 29 , מגיל 16 בערך הייתה לי בלוטת תריס לא מאוזנת -תת פעילות .לקחתי אלוטריקסין 50 למשך 3 שנים בערך ובהמלצת רופאה הפסקתי כי הבלוטה הייתה מאוזנת. במשף השנים הייתי רק במעקב, היו פעמים שהבדיקה הייתה בסדר והיו פעמים שלא.. ההמלצה בזמנו הייתה לקבל טיפול תרופתי רק בהריון. ה TSH הכי גבוה שהיה לי אי פעם -9 פעם אחת ויחידה .בשאר הפעמים כשהוא לא היה בטווח הנורמה הוא היה 7. ה Free Thyroxine (FT4) תמיד היה בטווח הנורמה -13 +- תוצאות בדיקה אחרונה לפני חודש : TSH- 3.26 -Thyroid Peroxidase Ab10 IU/ml -קטן מ מתכננת הריון בחודשים הקרובים, השאלה שלי היא האם ניתן להימנע מלקחת אלוטריקסין? אני יודעת שעדיף להתחיל את ההריון עם TSH מתחת ל2? התחלתי לקחת "פרנטל" (של אלטמן- רמת היוד בו היא הגבוהה ביותר מכל הפרנטל שבדקתי) ומתכננת להמשיך איתו לאורך כל ההריון. אני יודעת כמה זה חשוב ומשמעותי לעובר שבלוטת התריס תהיה תקינה... אבל הייתי שמחה להימנע מאלוטרקיסין גם בגלל פחד מהאלוטריקסין החדש.. בכמה בערך ה TSH קופץ בהריון? לאיזו רמה זה יכול להגיע? והאם יש אפשרות שה"פרנטל" יספיק? וממש אשמח אם תוכלו להגיד לי בבקשה בכמה בדרך כלל הערכים קופצים בהריון? לאיזה ערך? (איזה מספר) האם יש טיפול טבעי שניתן לשימוש בהריון ויספיק על מנת לשמור על ה TSH בנורמה? אשמח לעזרה תודה רבה

ממליצה ללכת לרופא המטפל ולהתייעץ איתו בעניין הכדורים בעזרת הרםואה סינית אכן ניתן לאזן את הבלוטה בהריון קצת יותר קשה אבל עדיין אפשרי שיהיה בהצלחה רחלי

מנהל פורום רפואה משלימה בהריון ולידה