כאבים בפיוביק סימפסיס

דיון מתוך פורום  רפואה משלימה בהריון ולידה

26/12/2010 | 20:55 | מאת: נטע

שלום רב, אני בהריון 2 - שבוע 24. לאחרונה התחלתי להרגיש כאבים חזקים בעיקר בזמן הליכה בגיד הפיוביק סימפסיס ובגב התחתון. קראתי שדיקור סיני יכול לעזור ואני שוקלת ללכת למדקר דרך קופח מכבי. אני רק חוששת מנזק שיכול להגרם להריון. ממה עליי להזהר? איך אוודא שהמדקר באמת מיומן? האם יש שיטה אחרת שאת ממליצה לטיםול בבעיה?

26/12/2010 | 22:53 | מאת: עדי דרור

נטע שלום. דיקור הוא שיטה מצויינת לטיפול בבעיה, גם טיפולים במים (הידרותרפיה/וואטסו/ג'הארה) יכולים לעזור. כל מטפל מוסמך אמור לדעת ממה להיזהר בהריון, כמובן שאפשר לפנות למטפל שהתמחה בגינקולוגיה/הריון - את יכולה לנסות לבדוק אם קיים כזה בקופת החולים שלך. קשה לי לומר לך ממה להיזהר, שכן יש נקודות דיקור שאסורות בהריון - כך שלמטופלת הטיפול יראה זהה, אך המטפל אמור לדעת מאלו נקודות להימנע. בינתיים תשתדלי שהאגן שלך יהיה מאוזן, כלומר, להמעיט במדרגות ככל הניתן, לא לשבת רגל על רגל, לישון בלילה עם כרית בין הרגליים וכד'. לפעמים, רק הפעולות הללו כבר משפרות את המצב. תרגישי טוב עדי

מנהל פורום רפואה משלימה בהריון ולידה