שבוע שמיני+5 אחרי טיפול IVF הריון

דיון מתוך פורום  רפואה משלימה בהריון ולידה

31/10/2010 | 19:43 | מאת: קרן

ראשון. מתחילת ההריון אני סובלת מחולשה עזה, כלומר בהתחלה כל הזמן הלכתי לישון מוקדם כבר בשמונה הייתי הרוגה מעייפות למרות שלכ אחרי הצהריים לא עשיתי כלום חוץ מלשכב במיטה. בחודש הראשון כאב לי אזור הטוסיק בצד ולפעמים הקרין לגב ולרגל. לבסוף זה עבר. עכשיו יש לי חולשה כמעט כל היום ממתחת לבטן לרגליים ובעיקר באגן ובירכיים כל פעם הכאב במקום אחר כאילו כמו שהגוף נתפס כי עשה תנועה לא נכונה. אני גם טיפה הייתי מקוררת ויש לי קצת לחה בגרון, הרופאה לא נתנה לי כלום כי אמרה שאין מוגלה. אני כל היום אוכלת גם שטויות וגם אוכל אמיתי ומרגישה שאם לא אוכלת השפתיים מתייבשות ויש לי בחילה. אני שותה כל יום בערך 2 ליטר מייםבעיקר ותה צמחים. מה ניתן לעשות כנגד התופעות של הרגליים והאגן התפוסים? האם יש התעמלות מסויימת שאני יכולה לעשות? אציין שלפני זה גם לא עשיתי שום סוג של התעמלות.(לפני כחצי שנה עברתי ניתוח אפנדציט עם חתך באורך 10 ס"מ בגלל שהוא היה דבוק לבטן) לקח לי חודש וחצי להתואשש לגמרה. האם יש משהו ויטמינים אוכל מסויים שאני יכולה לקחת כדי להרגיש גופנית יותר טוב? אשמח לתשובה.

31/10/2010 | 22:14 | מאת: עדי דרור

קרן שלום. קצת קשה לי להמליץ לך על תוספים ועל פעילות גופנית, נשמע שיש חוסר איזון וחולשה שככל הנראה התגברו עקב ההריון (מה שדי נפוץ), לגבי הכאבים, נשים רבות סובלות כבר בתחילת ההריון מכאבי גב , ואלו אכן עלולים להקרין לישבן ולרגליים. לא ציינת באיזה צד הכאב. לעיתים צלקת בבטן עלולה לייצר מתח ולהשפיע על שרירי הבטן והגב. נראה לי שחשוב שתיגשי לאבחון מסודר. הייתי ממליצה לך על טיפולי דיקור לחיזוק ולאיזון השלד והרגעת הכאבים. יעוץ נטורופטי לגבי תזונה ותוספי מזון. מבחינת פעילות - אם בדרך כלל אינך עושה פעילות, כדאי להתחיל מאוד בעדינות, יש קבוצות של התעמלות יעודית להריון, יש גם התעמלות לנשים בהריון במים, וכמובן שהליכה תמיד באה בחשבון. תרגישי טוב עדי

מנהל פורום רפואה משלימה בהריון ולידה