דיקור בהיריון

דיון מתוך פורום  רפואה משלימה בהריון ולידה

19/04/2009 | 13:26 | מאת: טלי

שלום רב, נהגתי לעשות דיקור סיני מתחמחה בפריון לפני כניסתי להריון ובעודני בהריון (שבוע 19) , הנ"ל כרוך בעלויות גבוהות עד כמה שידוע לי , בדיקור סיני מטפלים בהזרמת דם לעובר רציתי לברר באם הנני עושה התעמלות כ-3 עד 4 פעמים בשבוע האם זה יכול להוות תחליף לדיקור הסיני? תודה

19/04/2009 | 16:21 | מאת: עדי דרור

טלי שלום. ראשית הדיקור הסיני מטפל ביותר מאשר הזרמת דם לעובר. הדיקור מסייע באיזון הורמונלי, חיזוק של האם, הרגעה וגם בשיפור זרימת הדם לאזור הרחם. התעמלות תגרום לזרימת דם טובה יותר באופן כללי, אך לא תספק תשומת לב ספציפית להריון ולרחם. אם זאת - הרי אין המלצה גורפת לכל אישה הרה לעבור דיקור סיני - בהנחה שאת בחורה בריאה ולא סבלת מהפלות חוזרות, אין בהכרח צורך להמשיך את טיפולי הדיקור - אני ממליצה לך לשוחח עם המטפל/ת שלך , להסביר להם בין השאר את הקושי הכלכלי ולהתייעץ איתם, יש כאלו שממשיכים לעשות טיפול 1 למספר שבועות כמעין "תחזוקה", התעמלות בכל מקרה היא מבורכת, אך גם כאן שימי לב שאת עושה התעמלות שמתאימה להריון. בהצלחה עדי

מנהל פורום רפואה משלימה בהריון ולידה