קצה פטמות יבש

דיון מתוך פורום  רפואה משלימה בהריון ולידה

26/07/2010 | 12:33 | מאת: ענת

אני בשבוע 34 וקצה הפטמות שלי מיובש. אני משתמשת בשמן שקדים, אבל ללא עזרה גדולה. ב- 2 ההנקות הקודמות, אני זוכרת את היסורים של פציעת הפטמות בשבוע הראשון להנקה. מה עושים לגבי היובש, ובהנקה באיזו משחה מומלץ להשתמש?

27/07/2010 | 09:51 | מאת: עדי דרור

ענת שלום. שמן שקדים לא נראה לי מתאים. עדיף להשתמש במשחות שמיועדות להנקה - גם אם את רק בהריון, מומלץ משחות שעשויות לינולין טהור - יש את לנצינו, רפאל ואני בטוחה שיש עוד. לאחר הלידה, תקפידי בסיום כל הנקה להוציא כמה טיפות חלב ולמרוח אותן על הפיטמה. כמו כן לא לסבן את הפיטמות - זה עלול לייבש. פצעים בפיטמות - לרב נגרמים מאחיזה לא נכונה של התינוק את השד, ולא מיובש. ממליצה לך בחום, מייד כשאת חוזרת הביתה מהלידה, להזמין יועצת הנקה מוסמכת שתוודא שההחזקה נכונה. בהצלחה :) עדי

מנהל פורום רפואה משלימה בהריון ולידה