היי עדי- בבקשה תעזרי לי

דיון מתוך פורום  רפואה משלימה בהריון ולידה

12/07/2010 | 12:12 | מאת: שירן

כתבת לי שחשוב לך לקבל ממני פרטים אז הנה התשובות: קודם כל שאלת איפה אני גרה אז אני מבאר שבע. ועכשיו לשאלותייך: באיזה אזור בבטן מופיע הכאב? הכאב מופיע בבטן התחתונה בעיקר. מתי הוא מחמיר והאם יש משהו שמקל עליו? הכאב בטן מחמיר כשאני שותה חלב למשל או אוכלת גבינה, גיליתי לאחרונה שגם גמבה אדומה מגבירה לי את הכאבי בטן. וגם ענבים מגבירים לי את הכאבי בטן. האם הכאב מגיב אם את לוקחת משככי כאבים? הרופאה שלי ממליצה לי לקחת אקמול ברגע שיש כאבים. אבל אקמול לא עוזר לי.מאז ומתמיד אקמול לא עוזר לי לכאבים. מה שעוזר לי לכאבים זה רק אופטלגין. ואת זה כמובן אסור לי לקחת כי אני בהריון. אבל זה הכדור היחיד שעוזר לי לכאבים שונים בגוף. (לאו דווקא כאבי בטן). האם יש שינויים במערכת העיכול (עצירות/שלשול/גזים)? אני לא משלשלת ואין לי גזים. מתחילת ההריון אין לי לא שלשול ולא גזים. לפעמים מרגישה שיש לי צואה אבל היא לא יוצאת. קורה לי שאני עושה צואה בכמות קטנה פעם ביומיים בלבד. אני יושבת בשירותים ומנסה להוציא צואה אבל יוצא לי משם אויר כזה. ואני מפחדת ללחוץ על הבטן בשביל להוציא צואה. ברגע שאני קצת לוחצת על הבטן אז הכאבים גוברים וגוברים. וגם כשאני מצליחה לעשות צואה פעם ביומיים גם אז כואבת לי הבטן אחרי שהוצאתי הכל. הכאבים ממשיכים כמו שהיו. אין שינוי אם עשיתי צואה או לא עשיתי. האם ההריון מלווה בחשש גדול או מתח? לא! חד משמעי לא! אני לא מרגישה מתוחה ואני לא חוששת מהמצב הזה ואני לא לחוצה בכלל. נכון שזה הריון ראשון שלי. אבל אני לא הראשונה שנכנסת להריון. זה לא מפחיד אותי בכלל. מה שכן מפחיד אותי זה עניין הסבל. יש לי כאבי בטן בלתי פוסקים, אני סובלת מזה. אני לא אוהבת לסבול. אני בדרך כלל פעילה, רצה, הולכת, אקטיבית במהלך היום. אבל לאחרונה כבר שבועיים אני עם כאבי בטן ולא זזה מהמיטה. הכל עושים לי. מקלחים אותי. מבשלים בשבילי. מאכילים אותי. עצוב לי כל הסיטואציה הזאת. אז למה יש לי כאבי בטן כל הזמן? למה אני מתקפלת במיטה מכאבי בטן ולא מסוגלת לתפקד? אני כבר משתגעת. אני חייבת לברר מה הסיבה לכאבים החזקים שיש לי בבטן. לפי בדיקות הכל תקין. יש עובר. יש דופק. בדיקת שתן תקינה וגם בדיקת דם תקינה.רופאת נשים אומרת "אין לך כלום, הכל בסדר אצלך" ורופא כירורג גם אומר אותו דבר. אני חייבת לדעת מה הסיבה לכאבים: א. אפשרות ראשונה האם זה יכול להיות מהתרחבות הרחם או הבטן? (אני בחורה מאוד רזה ובעלי מאוד מלא...) יכול להיות שהתינוק שיש לי בבטן קיבל את מבנה העצמות הרחב של בעלי? האם בגלל שתינוק שמן מתפתח בתוך גוף רזה זה מכאיב לי? האם יכול להיות שזוהי הסיבה לכאבים שלי? ב. אפשרות שנייה האם זה בגלל שאני מונעת מעצמי להקיא? לפעמים בא לי להקיא ואני מרגישה שאני לא מסוגלת להקיא. מאז ומתמיד הקאות עושות לי טראומה. למה טראומה? כי כשאני מקיאה זה לא רק הקאה. זה הרבה יותר מזה. ואני אסביר לך. בניגוד לאנשים אחרים אצלי ההקאה לא באה לבד. היא באה באותו רגע גם עם הרגשה חצומה בפה, גם עם כאב ראש נוראיים, גם עם סחרחורות, גם עם דפיקות לב נורא חזקות, הלב שלי דופק כמו פטיש וזה מרעיד לי את כל הגוף, אני מרגישה שאני לא נושמת בזמן ההקאה, הדפיקות לב גוברות וגוברות, אני מרגישה שעוד רגע אני מתמוטטת, אני מרגישה שכל האיברים הפנימיים שלי בגוף יוצאים החוצה יחד עם ההקאה. הלוואי וההקאה אצלי היתה לבד בלי כלום מסביב. אין אצלי דבר כזה "נטו" להקיא. תמיד ההקאה מביאה איתה עוד הרבה תופעות אחרות לא נעימות. אצלי התופעות האלה באות בהגזמה בניגוד לאנשים אחרים. הדפיקות לב שלי כמו פטישים. אני מרגישה שאני לא בעולם הזה ברגע שאני מקיאה. אני כאילו מתנתקת מהעולם לכמה דקות. זאת הרגשה נוראה. את לא מתארת לעצמך. זאת הרגשה ממש לא נעימה אצלי. מאז ומתמיד הקאות עושות לי טראומה. אז מה אני עושה כדי לא להקיא? אני לוקחת לימון ומריחה אותו ויושבת מול החלון באויר הקר. זה מונע ממני לא להקיא. מאז ומתמיד מגיל קטן אויר קר פלוס לימון מונעים אצלי הקאות. אז יכול להיות שזוהי הסיבה לכאבים שלי? כי כל ההקאה נשארת בבטן? האם אחת מבין 2 האפשרויות שהצגתי למעלה היא הסיבה לכאבים?? אני כבר מיואשת. תעזרי לי לפענח את הסיבה לכאבים שלי.

15/07/2010 | 14:27 | מאת: עדי דרור

שירן שלום. נשמע כאילו יש קשר כלשהוא למערכת העכול, שכן המצב מושפע מסוגי מזון ומיציאות. לא יכול להיות שבשלב כה מוקדם גודל העובר יגרום לכאב כלשהוא. השינויים ההורמונליים בהריון גורמים פעמים רבות לעצירות. אם בעבר היו לך יציאות כל יום וללא מאמץ, והיום יש יציאה פעם ביומיים, עם מאמץ וחוסר התרוקנות - יתכן וזו הסיבה. את מתארת תגובה מאוד חריפה להקאות, יתכן וגם לעצירות את מגיבה בחומרה. אני מסייגת ומזכירה שבלתי אפשרי לאבחן דרך האינטנט, ולכן אלו רק השערות. בכל אופן אני ממליצה לך על מספר דברים: 1. להתייעץ עם רופא גסטרו (אגב, האם בדיקת האולטרהסאונד היתה לרחם בלבד או לכל חלל הבטן?) 2. לפנות לנטורופט ליעוץ תזונתי 3. לפנות לטיפול בדיקור סיני/יפני. 4. לפנות למרכז טלפוני בשם "הריופון" בבי"ח אסף הרופא, מרכז זה מעניק בתשלום סמלי יעוץ תרופתי להריון, אני בטוחה שיש משככי כאבים נוספים שמותר לקחת בהריון מלבד אקמול! לצערי אינני מכירה מטפלים באזור באר שבע, את יכולה לפנות דרך קופת חולים או לברר באופן עצמאי. תרגישי טוב, אשמח אם תעדכני אותי בהמשך. עדי אני ממליצה לך מספר דברים:

מנהל פורום רפואה משלימה בהריון ולידה