היפוך עובר

דיון מתוך פורום  רפואה משלימה בהריון ולידה

14/04/2010 | 08:39 | מאת: דלית

עדי שלום, אני בשבוע 35 והעובר כרגע עדיין במצג עכוז, הבנתי שיש טיפול דיקור להיפוך? מה זה בדיוק ובאיזה שלב עושים את זה? תודה דלית

17/04/2010 | 21:04 | מאת: עדי דרור

דלית שלום. ברפואה הסינית יש טיפול מאוד פשוט ונפוץ שמסייע להיפוך עובר - הטיפול כולל דיקור וחימום של נקודות מסויימות, כאשר המטופלת מקבלת הדרכה לבצע את החימום יום יום בבית. מחקרים הראו על הצלחות של 70% בהיפוך עובר בדרך זו. מומלץ להתחיל סביב שבוע 35-36 וכמובן לבצע לפני כן אולטרהסאונד כדי לוודא מה המצג. הדיקור והחימומים הם באזור הרגליים, ולא באזור הבטן, ולאידוע על כל תופעות לוואי או סיכון. בהצלחה עדי

מנהל פורום רפואה משלימה בהריון ולידה