האם העובר מרגיש

דיון מתוך פורום  רפואה משלימה בהריון ולידה

12/04/2009 | 13:43 | מאת: דבי רוזנברג

שלום ותודה על הפורום הנפלא. כאם שחווה תהליך מופלא של הריון ראשון ברצוני לדעת, האם העובר מרגיש, חש, קולט אם כן מאיזה גיל (כמה שבועות), האם לדוגמא מכה חזקה במקום מסויים יכולה להכאיב לו, האם רעש צורמני הוא מסוגל לשמוע, ממתי בעצם הוא אדם לכל דבר עם רגישות פיזית לדברים ותחושות שהמוח יכול לתרגם לכאב, צער וכו'? שוב תודה על פורום נפלא דבי רוזנברג

15/04/2009 | 17:14 | מאת: עדי דרור

דבי שלום, על השאלה שלך אפשר לענות בכמה אופנים, ברובד הרוחני יותר, יהיו שיגידו שהעובר חש במהלך כל ההריון דברים אנרגטיים, אפילו ברמה של האם הוא רצוי ע"י ההורים, פחדים של האם וכדומה. ברמה הפיזיולוגית - החושים של העובר מתפתחים במהלך ההריון באופן הדרגתי, אני ממליצה לך להיכנס לאתרים שעוסקים בהריון ולידה כמו yoledet.co.il / doula,co.il שם יש פירוט על התפתחות העובר לפי כל שבוע בהריון. לקראת סוף ההריון העובר כבר מבחין ברעשים ובאור , היו מחקרים שהראו למשל בדיקור מי שפיר שהעובר כבר יכול לחוש כאב, כאמור פירוט מסודר עדיף לקרוא באתרים מתאימים. אספקט נוסף הוא שגם כשחושי העובר עוד לא התפתחו, הוא ככל הנראה מושפע ממצבה הנפשי של האם. מחקרים הראו למשל שסטרס בהריון משפיע על העוברים, לא כיוון שהם מרגישים סטרס בעצמם, אלא כיוון שהסטרס מתבטא אצל האם בהפרשת הורמונים מסויימים והם משפיעים על התפתחות העובר. חשוב לדעתי לזכור שכבר כשאת בהריון - האינטואיציה האימהית עובדת, כמו בני אדם, עוברים מתנהגים שונה זה מזה, במהלך טיפול עיסוי מרגיע לאם יהיו עוברים שישתוללו בבטן ויהיו כאלו שירדמו, מה שחשוב זה שאת צריכה להרגיש טוב, רגועה, וקשובה לעצמך - כיוון שכרגע אתם גוף אחד :) חג שמח , עדי.

מנהל פורום רפואה משלימה בהריון ולידה