כוונה

דיון מתוך פורום  רפואה משלימה בהריון ולידה

01/02/2010 | 11:38 | מאת: אוריגמיש

בהריון הנוכחי (ראשון) עקבנו לכל אורכו אחרי נושא ה CMV, מכיוון שהאישה מעולם לא נדבקה, נכון שבהריון השני הסיכון קטן יותר, אך עדיין בעייתי, האם כדאי לנסות להדבק בכוונה ב CMV, ע"מ שבהריון הבא הסיכון יפחת ? הבנתי שעל כל אחד המחלה משפיעה שונה, החל מכאלה שכמעט לא מרגישים אותה, דרך סוג של שפעת, ועד מחלה מאוד לא נעימה שיכולה להמשך גם מספר חודשים. האם כדאי לנסות להדבק ב CMV באופן בכוון ? תודה.

01/02/2010 | 12:16 | מאת: עדי דרור

אוריגמיש שלום. צר לי, קשה לי לענות לך, אני משערת שכמספר המטפלים/רופאים שתשאל, כך יהיו הדעות השונות. לדעתי - בהנחה שאישתך לא עובדת בעבודה בה היא נחשפת הרבה לאנשים חולים, אין צורך לנסותולהידבק בכוונה. מה שצריך זה להשתדל ולשמור על מערכת חיסונית תקינה במהלך ההריון, לאכול נכון, לקחת תוספי מזון שמחזקים מערכת חיסון ולהיות ערניים לא לבלות בקרבת אנשים חולים. שוב - מדובר כאן בדיעה אישית בלבד, אני בטוחה שיש הרבה טיעונים בעד... בהצלחה, עדי

01/02/2010 | 12:22 | מאת: אוריגמיש

האישה נמצא בקבוצה סיכון בשל היותה סטודנטית לרפואה, וסיכוי סביר שאף תהיה במחלקת ילדים בזמן ההריון. האם עדיין לא כדאי לנסות להדבק באופן ייזום מבעוד מועד ? תודה !

מנהל פורום רפואה משלימה בהריון ולידה