תת תפקוד בלוטת התריס

דיון מתוך פורום  רפואה משלימה בהריון ולידה

11/12/2009 | 10:05 | מאת: צבי הירש

לעדי שלום, אצל בתי בת 11 התגלה לא מזמן תת תפקוד בלוטת התריס, TSH 15.04 וכולסטירול גבוה, ורופא נתן לה טיפול הורמונלי. כפי שמתברר זהו טיפול לכל החיים, עד 120, וגם לא ברור מה יהיו השלחותיו בעוד עשרות שנים. לכן השאלה, האם קיים פה בארץ או במקום אחר טיפול, שיכול לשקם את בלויטת התריס, ולשחרר מן התלות בהורמונים. חנוכה שמח, צב הירש

14/12/2009 | 09:04 | מאת: עדי דרור

צבי שלום. ראשית אציין שזהו פורום שעוסק בהריון ולידה, אבל בכל אופן כיוון שהגעת אלינו, בדיקור יפני וגם בדיקור סיני יש תוצאות יפות מאוד באיזון בלוטת התריס, כעקרון - תמיד קל לנו יותר לטפל לפני שמתחילים לקחת תרופות, אך אם בתך כבר נחלה בנטילת ההורמונים, עדיין אפשר לטפל, רק חשוב להיות במעקב בדיקות דם וכאשר יש שיפור בבדיקות לבקש מהרופא המטפל בהדרגה להוריד מינונים. אם תאמר לי אזור מגורים, אנסה להפנותך למטפל מתאים, בהצלחה וחג שמח עדי

מנהל פורום רפואה משלימה בהריון ולידה